Pisci

Pisci Ovde su 127 robnih marki

po stranici
Prikazuju se 13 - 24 od 127 stavki
 • Brem Stoker

  Brem Stoker (1847-1912) je bio irski pisac koji je svetsku slavu stekao gotskim horor romanom Drakula. Pre nego što je počeo da se bavi pisanjem, bio je pozorišni kritičar a kasnije i upravnik pozorišta. Godinama se bavio proučavanjem narodnih verovanja i legendi o vampirima širom Evrope i to koristio u svojim delima. Napisao je trinaest romana i nekoliko zbirki priča. Udruženje pisaca horora u njegovu čast dodeljuje svake godine nagradu Brem Stoker za najbolja književna dela na polju horor žanra.

 • Čarls Dikens

  Čarls Dikens (1812-1870) je bio najznačajniji engleski romanopisac XIX veka. Za sobom je ostavio dvadeset romana i puno priča. Kao dvanaestogodišnji dečak radio je naporno u fabrici, kako bi pomogao svojoj porodici koja u to vreme nije dobro stajala. Tu je upoznao život najsiromašnijeg sloja ljudi, što je kasnije koristio kao inspiraciju u mnogim svojim delima. Pišući o siromašnima i nepravdi prema njima, pridobio je publiku iz najnižih slojeva i privoleo ih knjizi. Još za života je postao jako popularan, a njegova dela su i danas na listi najprodavanijih knjiga svih vremena.

 • D.S. Mereškovski

  Dimitrij Sergejevič Mereškovski (1865-1941), ruski pesnik, romanopisac i filozof, još jedan u nizu ruskih umetnika koji su stvarali u izgnanstvu, za sebe je rekao da ga u otadžbini nisu cenili, u Evropi jesu, ali da je i na jednoj i na drugoj strani ostao neshvaćen. Njegov život i delo izazivali su oprečne stavove, i običnih čitalaca, i kritike.Ovaj pisac smatrao je komunizam i fašizam najvećim zlim silama ovog sveta i nadao se da će se oni međusobno uništiti. Aleksandar I Karađorđević odlikovao je Mereškovskog (1925) ordenom Svetog Save I reda za doprinos celokupnoj evropskoj kulturi. Početkom tridesetih Benito Musolini finansirao je štampanje njegove knjige o Danteu, a malo posle Hitlerove invazije na Rusiju, glas Mereškovskog čuo se na nacističkom radiju, gde ju uporedio Hitlera sa Jovankom Orleankom.

 • Dalibor Daničić

  Далибор Даничић рођен слободан 1987. године у Аранђеловцу..
  Дипломирани професор физичког васпитања, ради као кондициони тренер.. 
  2013. основа покрет Ултра Тркач Србија, где бесплатно припрема људе, како кроз тренинг - тако и кроз друге садржаје.. Кроз идеју је прошло много људи и готово сви дошли до остварења сопствених циљева.. 
  Било да је реч о томе да се истрчи 100км или да се нешто промени у животу.. 
  2015. основао још једну идеју, такође бесплатно, Грађанско Новинарство..

  Извод из матичне књиге бесмртних, како је замишљено.. 
  Видео формат разговора са људима који својим животом сведоче дело, а самим тим и непролазност.. 
  У тој идеји научио да може да буде и водитељ, сниматељ, монтажер или редитељ - шта год је потребно.. 
  Богу хвала, живот га је усмеравао само на живе људе, па је тако између осталог постао и филмаџија са три документарна филма из себе.. 
  Документарни филм Дани Дивова 1 и 2 је нешто несвакидашње и из погледа светског документарног филма јер просто нема пуно примера да су учесници неког подвига, уједно и сниматељи, сценаристи, финансијери и све што прати један филм.. 
  Два пута (за сад) прошао један од најтежих планинских ултрамаратона ’’Трку Дивова’’ (Tor des Geants), 340км са вертикалним успоном близу 30000м (што је висина од три Евереста), за временски лимит од 150 сати.. 
  Управо о том подвигу говоре и горе наведени филмови.. 
  Природа је таква да је не можете описати само кроз филм, причу, слуку, па се из тог разлога у неком тренутнку појавила жеља, да се и кроз писање обрати Богу.. 
  У настојању да остане на слободи и даље не жели да себе сврста у ни једну категорију: професор, тренер, сниматељ, водитељ, продуцент, писац - ништа од тога..
  Осим можда: Хришћанин у покушају..

  Христос Васкрсе 

 • Danijel Jovanović

     Danijel Jovanović rodom je iz Kušiljeva, pored Svilajnca. Osnovne studije završio je na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu, a master studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Po struci je diplomirani filolog hispanista, a danas živi i radi u Beogradu.

     Svoj prvi roman u serijalu Severna kapija objavio je 2015. godine u okviru društva za afirmaciju kulture „Presing“. Roman je pobrao brojne simpatije publike i njegov prvi tiraž rasprodao se za svega nekoliko meseci. Rukopis Severna kapija: Duhovi prošlosti je pre svog prvog izdanja ušao u uži izbor za nagradu „Mali Nemo“, kao i konkursa za najbolji neobjavljeni roman izdavačke kuće „Arte“. Knjiga je 2016. doživela i svoje ilustrovano izdanje pod pečatom izdavačke kuće “Vrane”.

     Danijel je pisao i kratke priče koje su bile objavljivane na nekim od vodećih portala u zemlji i ušle u brojne zbirke. Osvojio je prvu nagradu na međunarodnom festivalu poezije i proze “Janoš Siveri”. Njegova priča Kolo objavljena je u prvoj Evenstar-ovoj ediciji pod nazivom „Priče i pesme iz srednje zemlje“. Kratka priča Kavez objavljena je u ediciji priča na temu slobode organizovanoj od strane portala “Crna ovca”. Kratka horor priča Komadići stakla našla se u zbirci “Grad ukletih” u izdanju izdavačke kuće “Presing” i časopisa “Afirmator”. Priča Praznina ušla je u zbornik KSFF-a "Fiknjimu u glavu". Priče Šuma i Komadići stakla ušle su i u zbornik savremene krimi priče “Zatvorena knjiga kriminala” u izdanju Media Art Content d.o.o.

     Ovaj mladi pisac dobitnik je i nagrade za najbolji prevod na takmičenju organizovanom od strane Španske ambasade u Beogradu. Završio je kurs kreativnog pisanja „Kreativne sinergije“ i vredno radi na nastavcima sage o Severnoj kapiji.

 • Danijel P. Maniks

  Danijel P. Manik s(1911-1997) rođen je u Pensilvaniji, SAD. Po završetku koledža pridružio se cirkuskoj trupi, nastupajući kao gutač mačeva, čitač misli, džeparoš i majstor u oslobađanju. Docnije je postao čuven novinar, a napisao je i dvadesetak knjiga. Među poslednjim naslovima objavio je Memories of a sword-Swallower (Sećanja gutača mačeva).

 • Dejvid Morel

  Dejvid Morel rođen je 24. aprila 1943. godine u Kičeneru, Ontario, Kanada. Jedan od najpoznatijih autora trilera.

 • Dijana Đorđević

  Ponosna mama, prijatelj, partner,  profesor,  pisac.

 • Dositej Obradović

  Dositej Obradović je rođen 1739. godine u mestu Čakovu. Već u detinjstvu pokazuje ljubav prema knjizi. Kao mali ostao je bez roditelja i bio je poslat u Temišvar na učenje zanata. Iz Temišvara beži u manastir Hopovo i tamo čita knjige o životima svetaca. Posle Hopova odlazi u svet i tamo upoznaje kulture i jezike mnogih naroda. Radio je na prosvećivanju svog naroda, prevodio je razna dela, najpoznatije su Ezopove basne, a potom je i sam počeo da piše. On je tvorac svečane pesme Vostani Serbie. Njegovi ostaci počivaju u Beogradu na ulazu u Sabornu crkvu, mada je njegova izričita želja bila da bude sahranjen na Košutnjaku pored Hajdučke česme.

Prikazuju se 13 - 24 od 127 stavki