Na sniženju! Stevan Ješević - komplet Pogledaj veće

Stevan Ješević - komplet

Stevan Ješević

Komplet sadrži 3 knjige u broš povezu

Detaljnije

2 000,90 RSD sa porezom

-869,00 RSD

2 869,90 RSD sa porezom

Više informacija

Stefanov krst  

Stevan Ješević svojom izuzetnom sposobnošću ka verodostojnom pripovedanju i svojim poznavanjem srpske istorije čitaocima priređuje nezaboravan izlet u davnu prošlost.

Oživljeni junaci koji iskrsavaju u našoj mašti čine se ništa manje stvarnim i delom sveta kome mi pripadamo.

Stefan Prvovenčani, Stefan Nemanja, Vukan i Rastko samo su neki od njih, koji, govoreći svoje sudbine u pero autora ovog romana, uče buduće naraštaje nezaboravu.

http://www.otvorenaknjiga.rs/stevan-jesevic/298-stefanov-krst

Gospodin Vuk Branković

oman koji će pružiti čitaocu jednu sasvim novu perspektivu i promeniti narodnom tradicijom uvreženu sliku o ličnosti Vuka Brankovića kao izdajnika.
Stilski oblikovan u ispovest glavnog junaka pred smrt, isprepletan sećanjima na jedan važan period srpske istorije, roman Gospodin Vuk Branković prava je i izuzetna retkost među istorijskim romanima sa srednjovekovnom tematikom.

http://www.otvorenaknjiga.rs/stevan-jesevic/366-gospodin-vuk-brankovic

Priče sa Tare

Priče sa Tare Stevana Ješevića napisane su poput usmenog predanja, stvaraju utisak da čitalac zapravo sluša priču kraj vatre iz ognjišta, a ona iskače neprimetno od petnaestog do dvadesetog veka, vodi nas predelima Tare, kroz šumsku stazu, od Zvjezde, preko  Zaovina i Kremne, sve do Solotnika. Pored boljeg upoznavanja autora, njegovih navika i doživljaja, upoznaćemo i lik srednjovekovnog vladara Užica, Nikolu Altomanovića, ali i druga Baju, funkcionera KPJ, vojnike iz Prvog svetskog rata i otkriti tajne spravljenja vodnjike, ali i klekovače, kao i majstorskog loženja vatre, u zavisnosti od aktivnosti koja se uz nju obavlja. Svakako, u koje god doba godine da čitate ovu knjigu, uživaćete u tečnom pripovedanju i duhovitom sagledavanju mnogih epoha, a i naučiti štošta iz istorije, botanike, kafanskih manira.

 http://www.otvorenaknjiga.rs/stevan-jesevic/414-price-sa-tare