Na sniženju! Vaskrsenje Pogledaj veće

Vaskrsenje

Lav Nikolajevič Tolstoj

  • broj strana: 468
  • format: 21cm
  • povez: tvrd
  • Beograd 2019.
  • ISBN: 9788676743209

Detaljnije

909,37 RSD sa porezom

-30%

1 299,10 RSD sa porezom

Više informacija

Лав Николајевич Толстој (1828 – 1910) данас се сматра једним од највећих и најутицајнијих романописаца свих времена. Његова најпознатија дела су романи Рат и мир и Ана Карењина, као и новеле Смрт Ивана Иљича и Кројцерова соната.

Роман Васкрсење (1899) заснован је на истинитој причи која је богато проширена пишчевим препознатљивим стилом. Главног јунака ове приповести, кнеза Дмитрија Нехљудова, затичемо као поротника на суђењу проститутки оптуженој за убиство. Угледавши затвореницу, Нехљудов препознаје некадашњу служавку своје тетке, Каћушу Маслову, коју је у младости завео, али убрзо напустио због личних амбиција. Прихвативши одговорност за њену даљу судбину, он је спреман да исправи судску грешку због које је Каћуша неправедно осуђена на одслужење казне у злогласном Сибиру. Због натуралистичких описа онога што је Нехљудов видео на свом путу преображења, овај роман је по објављивању прошао ригорозну цензуру.

„Али оно што га је тако чудило и ужасавало, људи су вршили с таквом спокојном увереношћу да је то што они чине веома важно и корисно...”