Za 54. Niški sajam knjiga i grifike,  u izdanju Otvorene knjige objavljen je nastavak Petruškog zmaka,  popularne  trilogije Proročanstvo bogova, pod nazivom Zov krvi.

Milena Stojanović, višestruko nagrađivana, mlada domaća autorka, nastavlja  da oduševljava čitalačku publiku  najnovijim zapletima.

Prvi deo priče, je smešten u srednjovekovnu Srbiju sa fokusom na Petrušku oblast, kojom je u to vreme vladao župan Vukoslav. Dečak Crep, sin slavnog župana Vukoslava, saznaje da ima još dva brata razdvojenih po rođenju. On za rođendan dobija vilinski mač, ali i moć preobražaja u obličje zmaja. Uči tajne magijskih veština od Vujina, starca kome niko ne zna broj godina, a koji je ceo život proveo uz Crepa, čekajući dan kada će krenuti u potragu za braćom i ka ostvarenju drevnog proročanstva, izrečenog od samih bogova. Slovenska boginja smrti i zime Morana, na sve načine pokušava da osujeti Crepa u planovima, sklapajući saveze sa mračnim silama, a sve s razlogom da se Trojstvo braće ne okupi, i ona zauvek ne bude uništena.

U najnovijem delu Zov krvi saznajte kakva se borba odvija u dečacima koji mogu da preuzimaju životinjska obličja? Da li će uspeti da pronađu brata, o kome jedino znaju da se zove Pavle?

Ko će pomoći dečacima da se ujedine? Ko pomaže Morani? Da li su samo Srbi oni kojima se dešavaju neobične stvari, ili se još neko umešao? Kako se zadesilo da se sprema veliki boj, turske i srpske vojske, i šta je njemu doprinelo.

Prva dva dela možete poručiti uz popust 30% http://www.otvorenaknjiga.rs/milena-stojanovic/288-prorocanstvo-bogova-i-ii