Gradski kulturni centar u Užicu, sa svojom dugom i kvalitetnom tradicijom, svesrdno je izašao u susret mladom niškom autoru Mladenu Đorđeviću i njegovom romanu prvencu, "Svetioničar: Vesnici oluje". Distopijskog i neo-noar žanra, "Svetioničar" je privukao pažnju mnogih, a među njima se našao i GKC Užice, koji će ugostiti autora na njegovoj promociji 15.03.2018. godine, sa početkom od 19:00h.

Sa Mladenom će se razgovarati o brojnim temama koje će biti veoma zanimljive za posetioce i ljubitelje žanrova poput fantastike, misterije, distopije, neo-noara i trilera, ali i pratioce današnjih geopolitičkih tokova u svetu i njihov odnos na društvo kao takvo. Razgovor o tome kako konstruisati radnju, likove, okruženje, zaplet, psihološke karaktere kod glavnih junaka i voditi ih do samog kraja, biće posebno interesantan svim mladim piscima i piscima koji uveliko rade na svojim delima ili žele da uplove u spisateljske vode.

Da li knjiga treba predstavljati ideju ili je posmatrati kao robu? Ko su Svetioničari u pravom svetu, a ko su Vesnici oluje? Da li postoji rešenje za pisce u modernom surovom dobu i okruženju...? 

O romanu:
Smešten u Evropi, kraj mora, uzdiže se "ponoćni" metropolis Vranolujni, središte moći, glamura i prestiža. Njegove obalske i istorijske zidine čuvaju tri svetlosna gorostasa: "Đavolji rog, Smitov svetionik i Sentinel". Sa novim modernim dobom, nastupilo je i ono mračnije koje po svaku cenu želi da ugrozi njegov dalji napredak ka budućnosti. U toj bespoštednoj borbi, uhvaćeni su privatni detektiv Ben Foster i istražiteljka na odeljenju za ubistva, Elena Rodrigez. Bizarne i paranormalne smrti svetioničarevog sina, kao i otmičara mladog para, pokazaće se kao nimalo slučajnim. Štaviše, predstaviće ih kao Vesnike strahovite "oluje" koja preti da se obruši na Vranolujni.

Za one koji budu poželeli da nabave primerak i dobiju posvetu od autora, po završetku promocije, održaće se prodaja romana i potpisivanje.

Svi ljubitelji dobre književnosti i žive reči, a koji su pritom zainteresovani da svojim prisustvom, između ostalog, pruže podršku i pošalju poruku svim drugim mladim piscima u nastajanju, dobrodošli su na promociju 15.03.2018. godine u prostorijama kluba GKC-a. Multimedijalna promocija interesantnog sadržaja, počinje od 19:00 časova.

Knjigu možete poručiti uz POPUST od 30% do 19.3.2018. putem linka: http://www.otvorenaknjiga.rs/mladen-dordevic/260-svetionicar ili potražiti u svim većim knjižarskim lancima. 

Dobrodošli!