22810462_1575391249186057_1258280112_o.j

Pozivamo Vas na druženje sa mladim, perspektivnim Mladenom Đorđevićem, niškim piscem, koji je

privukao veliku pažnju svojim prvencem  Svetioničar, začetnikom neo-noar stila u našoj književnosti.

Radnja romana smeštena je u mračnom, distopijskom metropolisu kraj mora, u Evropi. Pod teškim, olovnim oblacima leži Vranolujni, grad glamura, prestiža i moći. Životne niti Bena Fostera, bivšeg vojnika, sada privatnog detektiva i Elene Rodrigez, mlade talentovane istražiteljke iz Odeljenja za ubistva uplešće se više nego što su njih dvoje to mogli i da zamisle. Bizarne i nadasve neobične smrti svetioničarevog sina i psihotičnog kidnapera, opomenuće ih da se na pučini  sprema bura nezapamćenih razmera. Zlosutni tragovi odvešće ih na kobnu stazu bez povratka. Ozloglašeni Đavolji Rog, zagonetni Smitov svetionik i daleki Sentinel, tri su svetlosna tornja stenovitog priobalja i, možda, čuvari odgovora za kojima tragaju Ben i Elena.

Svetioničar-Vesnici oluje predstavlja prvi deo serijala Utočište.

Verujemo da će se ljubiti misterioznih trilera sa elementima fantastike i horora veoma brzo zaljubiti u ovaj nadasve interesantan roman.

Mladen Đorđević rođen je juna 1986 godine u Nišu. Diplomirao je na Fakultetu za pravo, bezbednost i saobraćaj - Konstantin Veliki, takođe u Nišu. Trenutno je na doktorskim studijama. Bavio se kucanjem i uređivanjem kolumni u časopisu “Serbona” zajedno sa svojim ocem, prof. dr. Radomirom Đorđevićem koji iza sebe ima na desetine publikovanih naučnih knjiga. Pisanjem se bavi već nekoliko godina. Iza sebe ima brojne kratke priče, a pojedini tekstovi su mu bili objavljeni u niškom časopisu “Gradina”, zbirci priča “Čuvari zlatnog runa”, kao i u elektronskoj zbirci “Beskrajne priče”. Ljubitelj je žanrova poput avantura, ratnih novela, naučne i epske fantastike, trilera i misterije. Za njega su od posebnog interesovanja: geopolitika, moderna kinematografija, astronomija, fotografija i savremena likovna umetnost, istorija i psihologija."

Neka i Vama Svetioničar osvetli put!

Dobrodošli!