Pisci

 Danijel Jovanović

   Danijel Jovanović rodom je iz Kušiljeva, pored Svilajnca. Osnovne studije završio je na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu, a master studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Po struci je diplomirani filolog hispanista, a danas živi i radi u Beogradu.

   Svoj prvi roman u serijalu Severna kapija objavio je 2015. godine u okviru društva za afirmaciju kulture „Presing“. Roman je pobrao brojne simpatije publike i njegov prvi tiraž rasprodao se za svega nekoliko meseci. Rukopis Severna kapija: Duhovi prošlosti je pre svog prvog izdanja ušao u uži izbor za nagradu „Mali Nemo“, kao i konkursa za najbolji neobjavljeni roman izdavačke kuće „Arte“. Knjiga je 2016. doživela i svoje ilustrovano izdanje pod pečatom izdavačke kuće “Vrane”.

   Danijel je pisao i kratke priče koje su bile objavljivane na nekim od vodećih portala u zemlji i ušle u brojne zbirke. Osvojio je prvu nagradu na međunarodnom festivalu poezije i proze “Janoš Siveri”. Njegova priča Kolo objavljena je u prvoj Evenstar-ovoj ediciji pod nazivom „Priče i pesme iz srednje zemlje“. Kratka priča Kavez objavljena je u ediciji priča na temu slobode organizovanoj od strane portala “Crna ovca”. Kratka horor priča Komadići stakla našla se u zbirci “Grad ukletih” u izdanju izdavačke kuće “Presing” i časopisa “Afirmator”. Priča Praznina ušla je u zbornik KSFF-a "Fiknjimu u glavu". Priče Šuma i Komadići stakla ušle su i u zbornik savremene krimi priče “Zatvorena knjiga kriminala” u izdanju Media Art Content d.o.o.

   Ovaj mladi pisac dobitnik je i nagrade za najbolji prevod na takmičenju organizovanom od strane Španske ambasade u Beogradu. Završio je kurs kreativnog pisanja „Kreativne sinergije“ i vredno radi na nastavcima sage o Severnoj kapiji.

Prikazuju se 1 - 7 od 7 stavki
Prikazuju se 1 - 7 od 7 stavki